Læs her om min erfaring jeg har gjort mig, omkring ferie med små børn. Min mor, søster og jeg havde besluttet os for en tur til Spanien, eftersom den danske sommer totalt havde svigtet os.

Det jeg så allermest frem til på den ferie, er at vores store søn, som nærmer sig to år, er meget mere bevidst om alt og derfor bliver han sjovere og sjovere at lave ting med. Så jeg så det hele for sig. Ud og bade, lege, bygge sandslotte, se glæden over alle de ting JEG syntes en god badeferie byder på. Og netop den der følelse som børn giver til de voksne, velbehag, god samvittighed – et klap på skulderen til den gode og omsorgsfulde forælder, som vil børnene det bedste.

Ferie med små børn…

– Troede jeg da ihvertfald. Det vidste sig at være en kæmpe mundfuld for ham. Mærkede på krop og sind, at den daglige trummerum betyder mere for ham end nogensind før. Måske set i vores voksnes øjne, den halvkedelige hverdag herhjemme, er netop det allerbedste for børn. Netop dette, som min store dreng har allermest brug for. Det er slet ikke til deres fordel, at der skal ske en hel masse. Ihvertfald ikke i den alder han har nu.

Min egen egoisme?

Var det istedet min egen egoisme, der ubevidst spillede en rolle, da jeg besluttede at vi skulle afsted? Den jagt på lykke følelsen, den gode samvittighed overfor sine børn. De oplevelser, jeg mener de skal glæde sig over? Det er der jo som sådan ikke noget galt i det. Det er da absolut fedt at tage sine børn med på ferie. Det skal bare være på DERES principper!

Aldrig mere ferie så…?

Selvfølgelig skal vi på ferie igen. Mange gange! Ferie med små børn skal bare planlægges. Derfor giver jeg min erfaring videre her. Set i bakspejlet, så havde vi skam en mega fed tur. Både min mor og søster var eminent gode til at hjælpe. Jeg havde bare selv sat barren liiiidt for højt, for mig selv og den lille dreng. Jeg havde ham med på ferie da han var 9 måneder, og da havde vi en kanon tur, og så forventede jeg lidt det samme denne gang! Der er bare startet et nyt kapitel i hans liv nu, bevidstheden bliver større og større for hver dag der går. Og det skal man blot tage hensyn til.

Hvis du selv står i situationen og gerne vil afsted så har jeg nogle gode råd til dig

-Selvom dit barn har fløjet før uden problem, så lad være med at tage det som en selvfølge. Vær hos dem, snak med dem om hvad der skal ske, og at det er ok det feks killer i maven.

-Hav en masse gode snacks med hjemmefra, både til flyturen og så dernede. En god ide er også at have bleer med til de første par dage. Så skal man ikke som det første tænke på at finde en købmand når man ankommer.

-Tag så meget hverdag med som muligt. Middags lur, relativ tidligt i seng osv. Jeg fik det skubbet lidt, og det kunne jeg netop fordi han sover godt igennem om natten, sov derfor længere om morgenen, sen eftermiddagslur og senere i seng. Det hjalp selvfølgelig også mega meget på det, at vi i ferien skiftede til vintertid dagen efter vi ankom 😀

-Da vi kom hjem, beholdte jeg ham den første hverdag hjemme fra dagpleje, for at vi kunne lande helt.

Så lad dig ikke afskrække af noget som helst, gør det på børnenes principper. Så kan en ferie med små børn blive ganske dejlig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *