Et babyværelse er nok noget mødre virkelig går op i. Hvilken seng foretrækker du, eller vil du gerne starte med en vugge? Hvad er et must man bare skal have, og hvad er knap så nødvendigt. Jeg har skrevet en artikel ud fra min egen erfaring her, og de ting som jeg ønsker.

Vi sidder pt i en boligsituation, som ikke giver mulighed for et babyværelse til vores søn. Han er små 8 mdr. og indtil videre fungere tingene fint som de er. Det egentlig behov for at han skal have et værelse eksisterer ikke endnu. Kun trangen til at skabe et 😀 Så vælger at skrive en artikel om dette emne for at kunne udleve det bare en lille smule, forestille mig hvad jeg selv ønsker at gøre så snart jeg selv har mulighed for det.

Babyværelse – Seng/Vugge?

Sengerand babyværelse, Sebra, farm dreng
Lækker sengerand “Farm” fra Sebra, denne købte jeg til vores dreng

Nogle vælger en vugge til deres nyfødte, og det er nok en smagssag og et spørgsmål om økonomi. Vi havde ham bare i liften. Liften er jo i sig selv mindre og giver en vis form for tryghed. Det samme som vuggen ville give. Liften stod klods op og ned af vores seng, så min hånd lynhurtig kunne falde ned til ham og gribe hans sut, eller ae ham på kinden. Det gav os en rigtig god start med nattesøvnen.

Senere som han voksede, måtte han over i sin egen seng, som jeg i starten flyttede hen ved siden af min side af sengen, og i hovedenden, lagde jeg et lille tæppe over. Det rakte lige nøjagtig frem over hans hoved, så det afskærmede lidt, og han kunne have sin lille trygge hule. Har indrettet den med en lækker sengerand fra Sebra, med sjove figurer på. Foretrækker dog en sengerand med afdæmpede drenge farver.

Syntes der er meget på markedet til de små, i temmelig kradse farver. Men det er vel en smag sag. Tit når han bare ligger helt afslappet, så ligger han og kigger på alle de små søde figurer på sengeranden. Det gør at jeg er glad for, at jeg ikke valgte en helt neutral ensfarvet sengerand.

Nogle vælger at købe en himmel til over sengen. Jeg ledte lidt halvhjertet efter en, men fandt aldrig rigtig en der passede ind i min forestilling. Jeg havde heller ikke rigtige behovet for en. Og slet ikke, når jeg rykkede rundt på sengen hele tiden. Jeg lagde hans tæppe henover hovedgærdet i starten, hvor jeg følte at han havde brug for at ligge i en “hule”

Baby dyne og sengetøj – Sådan gjorde vi

Baby værelse junior sengetøj Sebra
Jeg investerede bla. i dette lækre sæt sengetøj fra Sebra til vores dreng.

I starten havde vores søn selvfølgelig sin baby dyne. Men da han rykkede fra liften over i sin seng, var det faktisk lidt af en udfordring med så smal en dyne. Der skulle intet til, så lå han uden. Så jeg besluttede ret hurtigt at investere i en junior dyne, og det har virkelig fungeret godt. Til junior dynen har jeg investeret i to lækre sæt sengetøj fra Sebra. Det er lige halv pebret nok, men bare så lækker kvalitet. Og som nævnt før, så er jeg helt vild med deres design og de afdæmpede farver. Sættet fra Sebra, kan du købe HER. Tænkte at denne dyne skal bruges længe og dermed også sengetøjet, så ville gerne have noget pænt og lækkert.

babyværelse, seng fra Baby Dan
Lækker seng fra Baby Dan til 1499,-kr ved Pixizoo som kører med prisgaranti.

Sengen

Nå det kommer til selve sengen, så er der et mekka af baby/ junior senge at vælge imellem. Har fundet denne tremmeseng frem her fra Pixizoo, som kører med prisgaranti på deres produkter. Den er fra Baby Dan og virkelig en fornuftig kvalitets seng, som kan indstilles i tre højder. Den har bla. hæve og sænkbare sider, hvilket virkelig kommer ens ryg til gode.

Jeg købte dengang en brugt seng, fordi var så meget i tvivl om hvad der var det rigtige. Vores tremmeseng er vi bestemt glade for. Vil så sige at min ryg, den ville ønske jeg havde valgt en model som denne. Har desværre en gammel skade i min lænd, og det mærker jeg lidt til indimellem, når jeg skal løfte vores dreng ind og ud af sengen. Vil så sige, at efterhånden som han kan finde ud af at rejse sig op, gør det faktisk nemmere for mig.

Puslepladsen

Babyværelse, Puslebord Baby Dan
Lækkert puslebord fra Baby Dan med skuffe og hylder, så man har de  vigtigste ting indenfor rækkevidde.

Udover det, så har jeg det lækreste puslebord til vores dreng. Det er fra Stokke, som er kendt for deres lækre tidsløse design og kvalitet. VAR SÅ SKIDE heldig at finde det brugt, ca 5-7 km fra hvor vi bor, til en pris på 300kr! Det er nok en af de brugt ting, jeg har været allermest heldig med, især med hensyn til prisen. Stokke er temmelig pebret. Ville oprindeligt helst have en fin kommode med pusle plade ovenpå, men det var jeg bare ikke særligt heldig med, da jeg ledte. Har så en kommode ved siden af puslebordet. Og det er perfekt, så har jeg altid en hånd og et øje på min dreng, hvis jeg skal noget i skufferne.

HVIS man har et badeværelse med masser af plads, så er det virkelig rart at kunne placere puslepladsen her. Her er fri adgang til vand, og det er virkelig rart. Det har vi desværre ikke 🙁 Men så vænner man sig til at have en skål med rent varmt vand, når baby skal pusles om.

Forberedelse af babyværelse

Et babyværelse er som regel indrettet efter en enten en dreng eller en pige. Og det afspejler malingen og dekorationerne på væggene også. Men husk! Hvis du er gravid når du går igang med at indrette jeres babyværelse, så skal du altså helst holde dig langt væk fra maling! Her tænker jeg på alt det man indånder. Skån dig selv og din baby, og få nogle andre til det. Baby bør også undgå at sove i et værelse som lige er blevet malet. Der er mange dampe der skal have tid til at forsvinde, før luften er ren og klar til din baby.

Babyværelse
Sikring af stikkontakter i babyværelse

Der går heller ikke mange måneder, før at en baby er så mobil at de lige pludselig kan bevæge sig rundt og får fat i de sjoveste ting. Babyer er ekstremt nysgerrige, og alting de kan få fat i, skal puttes i mundes, og undersøges. Så få pakket ledninger godt af vejen, sørg for at alle kontakter, stikdåser og stikpropper er godkendte. Man kan feks købe sikkerhedspropper, som man sætter i stikkontakten. Se mere HER. Derved kan barnet ikke få lirket noget ind i hullerne.

Mørklægning med "The Gro Anywhere Blind"
Mørklægning med “The Gro Anywhere Blind”

Noget andet er placering af sengen. Undgå at stille den klods op af et vindue, så undgår du at din baby får træk. En anden ting, som jeg har skrevet en artikel om før, men som jeg mener også skal nævnes her, er mørklægningsgardiner. Det sørger for en god nats søvn. Det tror jeg egentlig både gælder voksne som børn. Især om aftenen hvor det er længe lyst, kan det være svært at falde til ro. Her Hjælper mørklægnings gardiner. Du kan læse artiklen HER.

Kravlegård

Babyværelse kravlegård Baby Dan Felix
Lækker kravlegård fra Baby Dan “Felix” 95*95 cm til 1399,-kr

Kravlegården har jeg været sindsyg glad for! Om den hører hjemme på et babyværelse, eller som vi har den. I stuen, det bestemmer man selv. Jeg har haft rigtig meget glæde af den. Når jeg skal ordne nogle ting herhjemme, så er den min sikre base at sætte min søn i. Og med en placering i stuen, har han været centralt placeret i lejligheden. Så det kan virkelig anbefales. Hvis du ikke vil have en fra det brugte markede, så har jeg fundet en lækker kravlegård til dig fra Baby Dan i hvid bøg, til en ganske ok pris på 1399,-kr. Se mere HER.

Gro Clock dag/nat ur
The Gro Clock Sleep trainer- et must have til alle børnefamilier

En sidste jeg lige vil komme med her i denne artikel, er til de lidt større børn. Det er “The Gro Clock Sleep Trainer” Jeg har skrevet en artikel om dette geniale ur, som du kan læse HER. Det er et ur som ikke viser tal, men man sætter det til at vise nat fra feks kl 20.00 om aftenen til 7.00 om morgenen. I dette tidsrum viser uret stjerner og lyser blåt. Når klokken så bliver 7.00 så står solen op, og fortæller barnet at det er tid til at stå op. Det har fået brillante anmeldelser, og det bliver ihvertfald et must på min drengs værelse, når den tid kommer 🙂

Rabat kode til Pixizoo

Hvis du vælge at handle ved Pixizoo, så har jeg en rabat kode til dig som hedder “PA5” (Gælder dog ikke personlige tilbud, Sebra og Done by Deer) Jeg har selv handlet ved Pixizoo, og købte vores første baby autostol der. Hos Pixizoo finder du over 5000 varer til børn og babyer, og så kører de med 100% prisgaranti. Du finder Pixizoo HER.

Har du flere gode ideer til hvad man bare skal have på et babyværelse, så er du mere end velkommen til at lægge en kommentar 🙂

-Tak fordi du læser med 😀

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *