Her kommer en guide til dig, med makeup tips for begyndere. Vi er allesammen startet på et eller andet tidspunkt, og her kommer nogle god tips til din basis viden omkring makeup ,og hvad du selv kan gøre. Husk det er kun din egen fantasi der sætter grænser.

Makeup tips for begyndere

#Teint

Det første makeup tip omhandler din teint. Tænk på, hvad har du brug for at dække? Hvilken hudtone har du? Hvordan er din hud generelt? Det skal du tænke på, inden du beslutter dig for hvilken fugtighedscreme og makeup du vælger.

#Fugtighedscreme

Er din hud tør? Fedtet? Eller en kombination af begge? Ud fra det, vælg den fugtighedscreme der egner sig bedst til dig!

makeup tips for begyndere#Primer

Det næste makeup tip er primer! Den sørger for at holde din makeup frisk hele dagen og holder sammen på den nedefra.

#Foundation

Noget af det aller vigtigste i din makeup, er den rigtige foundation! Ikke, noget med en tone lysere eller mørkere. Nej, du skal finde helt præcis din egen tone.

#Pudder eller creme?

Ved dette makeup tip er ingen regler. Du skal simpelthen vælge det, du bedst kan lide at arbejde med. Jeg selv arbejder bedst med feks en løs pudder. Den er rar at arbejde med, med en pensel. Og min foundation den er flydende. Så lyt til dig selv, og få testet lidt. Ved contouring vil jeg anbefale at arbejde med en pudder, når man ikke har mere erfaring. Det gør jeg også selv.

#Solskinspudder

En solskinspudder kan godt virke lidt skræmmende, eftersom en for voldsom påføring, så er det den der kommer med dig, og ikke omvendt. Men igen, det handler om at finde den rigtige tone til dig. Er du lys så find en lys mild en. Er du medium, så find noget midt imellem. Eller er du mørk, så kan du godt tåle noget med kraft i. Og så, bare start med en smule! På kinderne, panden og næse. Den rette contouring med en solskinspudder, vil give dig en flot sommerglød.

#Rouge

Rouge er et andet makeup produkt som kan virke skræmmende, når man har set hvor galt det kan gå. Men bare husk, find en farve der passer DIN hudtone. Og når du lægger den, så prøv dig frem, med en smule. Lidt giver en stor effekt.

#Valg af Mascara

Sort, navy, brun, vandfast osv – kig på din øjenfarve. Sort skaber en større kontrast, og giver dermed mere dramatiske øjne. Mens en brun mascara er flot til en naturlig makeup som er meget moderne lige nu. Men igen, lad den matche din øjenfarve og dit humør.

makeup tips for begyndere#Eyeliner

Eyeliner er fantastisk at arbejde med, de findes i utrolig mange flotte farver. Og kan forme og ramme øjnene ind, ligesom du har lyst til. Enten den klassiske sorte, den mere naturlige brune, eller den blommefarvede der virkelig fremhæver de grønne øjne. Skal den være som blyant eller flydende? Find ud af hvad du arbejder bedst med.Tips til den perfekte påføring af eyeliner kan du læse mere om HER.

#Leg med din øjenfarve

Igen, her finder du et hav af muligheder, skinnende, matte, fantastiske farver af øjenskygger. Sørg for at vælge en øjenskygge der er godt pigmenteret. Anbefaler Morphe, hvor du selv kan sætte en palette sammen i dine ynglingsfarver. Se mere HER hos House of Stars.

#Læbestift

Igen, her finder du et hav af muligheder. Og det med læbestift, enten er man til det eller ej. Jeg selv har altid været en fan af den røde. Og den røde har jo igen mange nuancer, og kommer i mange forskellige farver. Når jeg lægger makeup, så vurderer jeg altid, om der skal være fokus på mund eller øjne. Vælger jeg rød dramatiske læber, som står så flot til min lyse hud, blå øjne og blonde hår. Så har jeg altid en dæmpet og naturlig makeup på øjnene.

#Lipgloss

Til dem som ikke er fan af læbestift, så er en lipgloss en glimrende løsning. Igen, her er masser af farver at vælge imellem. Lipgloss giver dog ikke den samme kontrast som en læbestift kan give. Jeg bruger selv begge dele. Bruger især lipgloss i hverdagene. Både som balm til læberne, og for at give mine læber et flot og naturligt touch, med min ynglingsfarve.

#Lipliner

Når du bærer en læbestift, er det en meget god ide med en lipliner. Den kan ikke holde læbestiften på, men den sørger for, at dine læber ikke “bløder” Den laver kanten på din læbestift, og sørger for at læbestiften bliver inden for her.

#Halsen

Argh glem ikke halsen, når du bruger foundation etc. Pas på du ikke får lavet en kant, men blend din foundation ned på halsen. det er skidt hvis man kan “se” du har makeup på.

#Transparent pudder

Du bruger primer til at binde makeuppen og give dit look den længste levetid. Slut af med en transparent pudder, enten kompakt eller løs. Den sørger for at din makeup ikke får din hud til at glinse, og hjælper med at holde din foundation i skak.

#Glimmer, skinnende eller mat

Der så meget at vælge imellem. Skinnende eller mat og KYSSEfast læbestift, skinnende eller mat øjenskygge, highlighter med glimmer. Osv osv, få en masse prøvet af, og lad dig inspirer af modemagasiner, fotoshoots osv.

#Brynene

Flotte, fremhævede bryn, er alfa omega for dit ansigt. Det rammer ansigtet ind, og giver en kæmpe effekt. derfor er det virkelig vigtigt, at når du begynder at tegne dine bryn op, at du bruger den rigtige farve tone. Kig på din egen hårfarve og bryn farve. Pas på med at bruge en bryn farve med brun/rød tone. Det er virkelig ikke mange der kan bære en brun/rød tone! Og det ender med at brynene kommer gående med dig, og ikke omvendt. Jeg selv bruger en kold brun med et gråt twist. Sørg for at vedligeholde din bryn, og pas med at plukke FOR meget.

Jeg håber du kunne bruge denne artikel om makeup tips for begyndere, og at den er med til at inspirere dig, og give dig en ide om hvad du ønsker at prøve af med din egen makeup. Held og lykke med det 🙂


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *