Dine gener spiller en overordnet rolle for en tyk og lækker hår pragt, men håret skal stadig vedligeholdes. Her er nogle tips til hvordan du kan holde dit hår skinnende og fyldigt på.

Den rette hårpleje

Alle kan få den perfekte frisure med styling. Men problemet er, at tiden ikke altid er til det. Eller ens evner for den sags skyld. Her her vi brug for en god frisør klip, der kan forvandle ens manke til et mesterværk af en frisure, som ikke kræver en kompliceret styling hver morgen. Det er jo en god start på dagen, når håret falder pænt på plads.

Hårpleje
Sulfat fri Shampoo fra Joico til 69 kr

Den gode effektive hårvask

Dette gælder lige fra valget af shampoo til temperaturen på vandet du ksylder dit hår i. Den milde sulfat frie shampoos som feks Joico til 69,-kr for 300 ml. fra Nicehair, er et godt bud på en god shampoo til dit hår. Du spotter sulfat i ingrediens listen, under navnene Sodium Laureth Sulfate og Sodium Lauryl Sulfate. Det bedste i hele verden er et lækkert varmt bad, især nu her når den kolde tid nærmer sig. Men jeg må desværre meddele dig, at dit hår ikke syntes det er optimalt med varmt vand. Istedet for foretrækker håret lunkent vand. Og en afslutning på hårvasken med koldt vand. Når du afslutter din hårvask med koldt vand, så er det med til at lukke hårstrået. Det formindsker krusning af håret, og resultatet er glattere og lettere. Så prøv det næste gang du vasker dit hår.

Brug ALTID balsam til din hårpleje!

Også selvom du har tendens til fedtet hår. Tricket er, at give dit hår balsam INDEN shampoo. Dette er med til at undgå fedtet hår, og beskytter din slidte hårspidser for sæbeskum. Sæbeskum kan tørre spidserne yderlige ud. Læs mere om den omvendte hårvask HER.

En ren hovedbund

Mellem svedige hårstrå og vores afhængighed af shampoo, kan det ikke undgås at hårsækkene bliver tilstoppede og det er faktisk med til hindre hårvæksten. Det du kan gøre, er at påføre tea tree oil på noget vat, og duppe din hovedbund med det. Det kan du gøre een gang i ugen, og det fjerner alle rester af diverse hårpleje midler.

Klip spidserne ofte, giver en flot hårpleje

Sørg for, hver anden eller tredie måned at få taget 1 cm af spidserne hos din frisør. Dit hår gror hurtigere end det, så det vil ikke gå ud over længden på dit hår, at blive klippet så ofte. Det er med til at holde dine spidser sunde og nyklippede. Og dermed undgår du spaltede spidser, som tit kræver at der bliver klippet endnu mere af længden.

Varmebeskyttelse til GHD glattejern, beach waves

Spar på styling.

Det gælder også børsten! Jo mindre du rører dit hår, jo mindre skader du det. Istedet så prøv og put en skum i det håndklæde tørrede hår og eksperimenter med forskellige måder at lufttørre dit hår på. Personligt så kan jeg godt lide at sno mit hår, enten i tynde eller tykke totter af hår. Man kan også prøve med feks en franske fletning. Det giver et flot fald og stylet look i håret når det er tørt. Og min erfaring er, at det tit holder længere end en almindelig styling.

Styling med nænsom varme

For at gøre det nænsomt, så start med at klemme så meget vand ud af dit hår som du kan. Enten med et håndklæde eller en t-shirt. (En t-shirt suger rigtig meget vand) Når dit hår er 75% tørt, kan du tørre resten med en føn, hvor du indstiller den med mindst varme. Hvis du feks ønsker at lave krøller i dit hår med et krøllejern, så del dit hår ind i sektioner. Det vil automatisk gøre din styling mere effektiv og hurtig og det vil dermed også udsætte dit hår for mindre varme. Desuden er det vigtigt, at hver gang du udsætter dit hår for varme, så brug en varmebeskyttelse. Feks Heat Protector fra GHD til halv pris – 99,-kr hos Nicehair – og så dufter den fantastisk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *